Lansare de carte: Aşa nu se mai poate! Memoriile unui Francmason: Horia Nestorescu-Bălceşti. Un interviu de Alexandru Rufanda


În urmă cu mai bine de un an începusem lucrul la un interviu cu Horia Nestorescu-Bălceşti. Eram în ipostaza de a descoase cât mai bine cu putinţă pe cineva care devenise în timp o legendă. Numele lui năştea admiraţie, zvonuri, trebuia să ştiu exact ce şi cum să întreb, să fac slalom printre informaţiile de mâna a opta şi adevăratele fapte. În cele din urmă am înţeles ca aşa nu voi reuşi mare lucru şi e nevoie să o iau de la început, sa pun întrebări simple care să-l aducă în lumină pe adevăratul Horia Nestorescu-Bălceşti. Citisem practic tot ce se scrisese despre el în mediul online sau presa scrisă. Îi răsfoisem biografia, bibliografiile şi totuşi o imagine clară a cestui Om nu mi se contura încă. Ceva lipsea. Lipseau detaliile cu privire la copilăria, adolescenţa, piedicile ivite în calea lui. Or, în discuţiile avute pe viu cu dumnealui, apăreau mereu indicii ale unor momente nerelatate însă care jucau un rol-cheie în conturarea portretului său fidel. Astfel, de la un interviu am ajuns la căteva seturi de întrebări, ca mai apoi să înţeleg că numai o carte poate cuprinde tot ceea ce înseamnă numele lui Horia Nestorescu-Bălceşti, cu adevărat.
În sfârşit, iată că acea carte la care am lucrat mai bine de un an, carte alcătuită din întrebări şi răspunsuri, a văzut lumina tiparului. Am intitulat-o "Aşa nu se mai poate! Memoriile unui Francmason: Horia Nestorescu-Bălceşti. Un interviu de Alexandru Rufanda". Ar fi putut fi intitulată şi "Interviul unei vieţi!" dat fiind faptul că în volumul de faţă veţi găsi relatarea drumului omului şi Francmasonului Horia Nestorescu-Bălceşti, de la naştere şi până azi. Cartea marchează şi un triplu jubileu: 80 ani de viaţă, 50 de ani de studiu al Francmasoneriei şi practic 25 de ani de la iniţierea în Tainele Francmasoneriei.
Nu am ocolit niciun aspect al vieţii lui Horia Nestorescu-Bălceşti. Din contra, am abordat subiectele controversate, cele pe care vânătorii de senzaţional le-au distorsionat în mod intenţionat iar răuvoitorii le-au multiplicat pe bandă rulantă. Un astfel de subiect este presupusa colaborare cu securitatea. Răspunsul detaliat se găseşte în paginile cărţii.
Un alt subiect controversat şi distorsionat era cel cu presupusa retragere din Francmasonerie, ardere între coloane, etc. Iarăşi, am abordat subiectul direct, pentru a pune punct speculaţiilor şi interpretărilor de orice gen.
Această carte o să deranjeze pe mulţi datorită informaţiilor pe care le oferă, uneori chiar cu nume şi date. Pentru unii va oferi motive în plus pentru a scrie materiale "de senzaţie". Dincolo de asta, textul ei rămâne a fi ceea ce a dorit Horia Nestorescu-Bălceşti să fie: o mărturie a faptelor aduse în lumina lor proprie. Cât despre mine, pot spune doar atât: această carte constituie încă un vis împlinit, încă un pas pe drumul căutărilor mele.

Cartea are 360 pagini, format mare, 120 ilustraţii color
Centrul Naţional de Studii Francmasonice, Editura Nestor.
ISBN 978-606-8457-31-4

Din cuprins:
1. Omul din spatele francmasonului
2. Pe urmele lui Bălcescu
3. Mărturisirea unui francmason
4. Curriculum vitae Horia Nestorescu-Bălceşti
5. Bibliografie Horia Nestorescu-Bălceşti

Comenzile se pot face aici - http://mason-shop.ro/?p=productsMore&iProduct=991

Livrarea prin Poştă sau Fan Courier (în 24 ore la domiciliul cumpărătorului)

Lectură plăcută tuturor, Doamne Ajută.
Am zis.

*Preluarea sau reproducerea materialelor prezentate în acest articol se poate realiza doar cu indicarea link-ului sursei, trebuie citată sursa și autorul. Preluarea integrala se poate realiza doar în urma unui acord încheiat cu autorul articolului. Materialele publicate aici sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare